EURO 2022 lähestyy

FORS, Suomi ja Aalto-yliopiston kampus ovat maailman OR-valokeilassa ensi kesänä FORSin järjestäessä Euroopan suurimman operaatiotutkimuksen tapahtuman, EURO-konferenssin, 3.-6.7.2022!

Ai mitä siellä tapahtuu? Ohjelman ydin on osallistujien pitämät noin 20 minuutin esitelmät, joita viimeaikaisissa EURO-konferensseissa on ollut noin 2000. Esitelmiä onkin käynnissä samanaikaisesti kymmeniä. Näiden esitelmien lisäksi konferenssissa kuullaan 15 kutsutun puhujan plenary- ja keynote-esitykset. Ohjelmaa täydentävät illanvietot sekä upouudessa Pikku-Finlandiassa järjestettävä konferenssi-illallinen. Konferenssiohjelmasta saa hyvän käsityksen konferenssin verkkosivuiltahttps://euro2022espoo.com/ .

Konferenssin järjestäminen on valtava ponnistus. Konferenssin järjestämisestä kilpailevat halukkaat EUROn kansalliset jäsenseurat, ja kilpailuun osallistuakseen on valmisteltava hakemus. Hakemuksen valmistelun aloitimme silloisen FORSin puheenjohtajan Juuso Liesiön kanssa syksyllä 2018, ja vuoden 2022 konferenssin järjestäjäksi meidät valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Dublinin EURO-konferenssin yhteydessä järjestetyssä EUROn jäsenseurojen kokouksessa juhannussunnuntaina 2019. Toisena ehdokkaana oli Wien, jonka voitimme uusintaäänestyksen jälkeen äänin 13-12. 

Syksystä 2019 suunnittelua ja järjesteltävää onkin sitten riittänyt odotettua enemmän. Mieleeni ei esimerkiksi tullut, että illallispaikaksi varattu Finlandia-talo menisi remonttiin juuri konferenssin kynnyksellä, päätyisimme yhteistyöhön irlantilaisen konferenssijärjestäjäfirman kanssa, tai että käyttäisin päivätolkulla tuskanhikistä aikaa FORSin ALV-vapauden saamiseen. Tai että tulisi tuollainen pandemia. Tai että istuisin Setä Koposen kanssa Olarin panimolla neuvottelemassa konferenssin avajaisjuhlien juomatarjoiluista. Järjestelyt ovat kuitenkin edenneet hyvinkin suunnitellusti ja onneksi tätä suunnittelutyötä on saanut tehdä loistavien kollegoiden kanssa. Erityiskiitokset jo tässä vaiheessa käsilleni ja aivoilleni Juuso Liesiölle ja Eeva Vilkkumaalle.

EURO-konferenssit kiinnostavat OR- ja analytiikkatutkijoita ympäri maailman: tätä tekstiä kirjoitettaessa esitelmätiivistelmiä on lähetetty 60 eri maasta. Tutkijoiden lisäksi konferenssiin osallistuu myös paljon yritysten edustajia. Olen itsekin osallistunut EURO-konferenssiin yrityksen edustajana 2015 ja 2016. 

Voinkin vilpittömästi suositella Making an Impact -streamia OR:n ja analytiikan soveltajille; esimerkiksi muiden kokemukset optimointi- tai muiden päätöstukimallien jalkauttamisesta ovat olleet erittäin arvokkaita. EURO-konferenssit tarjoavatkin loistavat kansainväliset verkostoitumispuitteet sekä OR-tutkijoille että soveltajille. OR:n ja analytiikan huippuosaajia tavoittelevien organisaatioiden ei kannata myöskään unohtaa rekrytointimahdollisuuksia – suuri osa osallistujista on jatko-opiskelijoita, joita tavoittaa konferenssissa helposti esimerkiksi sponsorointipaketteihin kuuluvalla näyttelypaikalla.

Ja HEI – mukaan ehtii vielä! Esitelmätiivistelmiä otetaan vastaan pe 25.3. saakka, ilmoittautuminen on mahdollista vielä paikan päällä konferenssissakin ja sponsorointipakettejakin on vielä jäljellä! Kaiken tarpeellisen tiedon löydät konferenssin verkkosivuilta https://euro2022espoo.com/ .

Tavataan Otaniemessä ensi heinäkuussa!

Antti Punkka

EURO 2022 -konferenssin järjestelytoimikunnan pj