Fingrid hakee sähkömarkkina-analyytikkoa

Haemme Strategisen verkkosuunnittelun yksikköön Helsinkiin vakituiseen työsuhteeseen

SÄHKÖMARKKINA-ANALYYTIKKOA

Fingridin Strateginen verkkosuunnittelu -yksikkö vastaa kantaverkon pitkän aikavälin suunnittelusta hiilineutraalin Suomen tarpeisiin. Vastaamme tulevaisuusvaihtoehtojen tarkastelusta, sähkön siirtokyvyn kehittämisestä sekä kansainvälisestä suunnitteluyhteistyöstä muiden kantaverkkoyhtiöiden kanssa. Etsimme vahvistusta Strateginen verkkosuunnittelu -yksikön markkinamallinnustiimiin.

Sinun vastuullasi on sähkömarkkinoiden analysointi ja mallintaminen, toimintaympäristön seuranta sekä analysointimenetelmien kehittäminen. Työtä tehdään yhdessä strategisen verkkosuunnittelun tiimin ja muiden eurooppalaisten kantaverkkoyhtiöiden kanssa. Voit olla urasi alkupuolella tai jo kokeneempi tekijä.

Osaamisesi ja mielenkiinnon kohteidesi mukaan vastuualueeseen voidaan sisällyttää sähköverkon pullonkaulojen hallintamenetelmien analysointia ja tarjousalueiden välisen siirtokapasiteetin laskentamenetelmien kehittämistä. Lisäksi pääset osallistumaan mallinnustyökalujen kehittämiseen ja integrointiin, osallistumaan kansainvälisiin sähkönsiirtoyhteyksien suunnitteluhankkeisiin sekä arvioimaan verkkoinvestointien kansantaloudellista kannattavuutta.

Tehtävässä menestyminen vaatii

  • sähkömarkkinoiden ja -järjestelmän toiminnan perusteiden teoreettista ja käytännön tuntemusta
  • mielenkiintoa ja kykyä omaksua sähkömarkkinamalleja
  • erilaisten laskentajärjestelmien monipuolista tuntemusta
  • intoa kehittää sähkömarkkinamallinnuksen ja verkkosuunnittelun työkaluja
  • tehtävään soveltuvan yliopistotason tutkinnon

Suurten tietomassojen kanssa työskentelystä, ohjelmoinnin perustaidoista, todennäköisyyslaskennan ja tilastomatematiikan osaamisesta on etua työssä. 

Arvostamme oma-aloitteisuutta, innovatiivisuutta, pitkäjänteisyyttä ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Hyvä englannin kielen taito tukee sinua työssäsi.

Tarjoamme mielenkiintoisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän osaavien asiantuntijoiden joukossa, ammatissa kehittymisen mahdollisuuden sekä kilpailukykyiset edut. Fingridin työntekijänä olet osa joukkuetta, jota yhdistää ennakkoluulottomuus, rohkeus ja avoimuus. Meillä pääset tekemään merkityksellistä työtä, kun viemme yhdessä Suomea kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää.

Liity energiseen joukkoomme kasvamaan sähkömarkkinoiden asiantuntijaksi!

Lisätietoa ja hakemuslinkki löytyvät täältä