Suomalainen Weoptit optimointijätti Gurobin ensimmäiseksi Premier-tason konsultointikumppaniksi Pohjoismaissa

IT-konsultointiyhtiö Visma Consultingin tytäryhtiö Weoptit Oy on Gurobin ensimmäinen Premier-tason kumppani Pohjoismaissa. Weoptit on optimointiratkaisujen toimittaja ja Gurobi puolestaan on maailman johtava optimointityökalujen kehittäjä.

Weoptit on optimointiratkaisuiden toimittaja, joka on tunnettu muun muassa innovaatioistaan reittioptimoinnin, logistiikan sekä tuotannon suunnittelun ja aikataulutuksen osalta. Weoptit liittyi osaksi Visma Consulting Oy:tä yrityskaupan yhteydessä vuonna 2018. Gurobi puolestaan on maailman johtava optimointityökalujen kehittäjä, jonka tuotteita käytetään laajasti maailman suurimmissa yrityksissä tukemaan päätöksentekoa monimutkaisissa liiketoiminnan ongelmissa. Muun muassa Microsoft, Ferrari ja Walmart ovat Gurobin asiakkaita. Gurobin merkittävin tuote on maailman nopein ja tehokkain geneerinen optimointimoottori, Gurobi Optimizer.

Weoptit Oy:n perustaja Olli Bräysy valittiin vuoden OR-henkilöksi vuonna 2013!

Weoptit on nyt valittu Gurobin ensimmäiseksi Premier-tason kumppaniksi Pohjoismaissa. Aiemmin Premier-tason kumppaneita on ollut maailmanlaajuisesti vain kahdeksan, joista kaksi Euroopassa. Premier-tason kumppanuus on osoitus vahvasta optimoinnin osaamisesta.

Optimointiteknologiasta on suurta hyötyä etenkin operatiivisen tason suunnitteluongelmissa, kuten vuorolistojen muodostamisessa, tuotannon aikataulutuksessa tai ajoneuvojen reittien määrittelyssä. Tämän kaltaisissa ongelmissa muuttujien sekä huomioitavien tekijöiden määrä on hyvin suuri, mikä tekee ongelmista erittäin haastavia. Tehokkaan optimointimoottorin avulla tietokoneen valmius tukea ihmistä monimutkaisissa suunnittelutehtävissä nousee täysin uudelle tasolle.

Perinteiset ohjelmistot jotka eivät hyödynnä optimointia, pystyvät tarkistamaan ja pisteyttämään ihmisen luomia suunnitelmia. Uuden sukupolven optimointiohjelmistot puolestaan mahdollistavat suosittelevan analytiikan hyödyntämisen. Ne kykenevät luomaan reunaehtojen puitteissa tavoitteiden kannalta optimoituja ehdotuksia.

”Kumppanuus alleviivaa sitä osaamiskeskittymää mikä Weoptitilla on. Käytämme Gurobia, koska meille tuloksen laatu on kaikki kaikessa. Jo muutaman prosenttiyksikön parannus tuloksen laadussa sekä optimoinnin nopeudessa saattaa tarkoittaa miljoonien eurojen säästöjä asiakkaillemme”, kertoo Joonas Ollila, Weoptit Oy:n toimitusjohtaja.

Gurobi Consulting Premier Partner -ohjelma
Gurobi Optimization tuottaa maailman nopeinta ja tehokkainta matemaattisen optimoinnin ratkaisinta – Gurobi Optimizeria – jota käyttää johtavat kansainväliset yhtiöt yli 40 toimialalla ratkaisemaan monimutkaisia liiketoiminnan ongelmia ja tekemään automatisoituja päätöksiä jotka optimoivat näiden tehokkuuden sekä kannattavuuden. Gurobi Consulting Partner -ohjelma on suunniteltu vahvistamaan suhteita kumppanien, heidän asiakkaidensa sekä Gurobin välillä. Premier-kumppaneillamme on vahvat näytöt Gurobin käyttämisestä lukuisissa asiakasprojekteissa.

Artikkeli perustuu Visman lehdistötiedotteeseen: https://media.visma.fi/pressreleases/visman-tytaeryhtioe-weoptit-optimointijaetti-gurobin-ensimmaeiseksi-premier-tason-kumppaniksi-pohjoismaissa-3018641