Vaalikokous ja seminaari to 16.11.2017

Demokratia ja analytiikka! Vaalit ja ryhmäpäätöksenteko analyyttisten silmälasien läpi

Tervetuloa vuoden 2017 vaalikokoukseen sekä FORSin järjestämään seminaariin to 16.11. klo 13. Paikkana toimii Tieteiden talon sali 404, osoitteessa Kirkkokatu 6, Helsinki. Tapahtumassa pidetään ensin vaalikokous klo 13, ja seminaari klo 14 alkaen. Molemmat tapahtumat ovat maksuttomia, ja niihin voi osallistua myös erikseen.

Vaalikokouksessa valitaan seuraavan vuoden johtokunta seuran sääntöjen mukaisesti.

Seminaarissa esiintyvät Hannu Nurmi (Turun yliopisto), Juha Törmänen (Inforglobe), Tommi Pajala (Aalto-yliopisto), Tuomas Lahtinen (Aalto-yliopisto) ja Sirpa Pietikäinen (Euroopan Parlamentti) alla olevista aiheista. Aiheet siis käsittelevät vaalien ja demokratian eri aspekteja sekä sitä, miten matemaattinen mallinnus ja analytiikka voi vaikuttaa demokratiassa. Seminaarin mainoslehtisen voit ladata tästä.

Seminaarin aiheet

Hannu Nurmi
Voiko äänestysparadokseista oppia jotain?

Juha Törmänen
Yksilöarvioista jaettuun kuvaan – työkaluja yhteisen ymmärryksen rakentamiseen

Tommi Pajala
Miten vaalikone laskee suositukset?

Tuomas Lahtinen
Läpinäkyvyyttä analytiikkaan – inhimilliset ajurit ja polkuriippuuvuus

Sirpa Pietikäinen + ed. puhujat
Paneeli: Demokratia ja analytiikka

Ilmoittautumiset osoitteessa https://www.operaatiotutkimus.fi/seminaarit/217/ olevalla lomakkeella 2.11. mennessä. Seminaariin mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä tilan rajallisuuden vuoksi, joten ilmoittauduthan vain, jos olet tulossa.